Cloud Computing i protecció de la informació

Foment del Treball

DATA: 17 d’abril de 2013
HORA INICI: 9:30 h.
HORA FINALITZACIÓ: 11:30 h.
LLOC: Seu de Foment del Treball
ADREÇA: Via Laietana, 32
POBLACIÓ: Barcelona
CODI POSTAL: 08003

Cloud Computing, més conegut com el núvol, és un model tecnològic que permet l’accés adaptat i, sota demanda en xarxa, a un conjunt compartit de recursos que poden ser alliberats i adaptats a les necessitats de la pime sense haver d’afrontar decisions costoses (ni en hard ni en software) i el fa escalable en la mesura que l’empresa ho necessita.

Gairebé ¾ parts de les pimes a Espanya, admeten no conèixer en què consisteix el CLOUD (el NÚVOL). No obstant això, els empresaris que han de valorar els avantatges i inconvenients d’emmagatzemar les seves dades en Cloud consideren que ells no són responsables de la seguretat de les dades i una gran majoria creuen que aquesta responsabilitat recau en els proveïdors de serveis.

La legislació vigent a nivell europeu és bastant desconeguda però també és molt clara respecte a aquesta responsabilitat. L’emmagatzematge en el núvol té molts avantatges i planteja reduccions de costos i flexibilitat respecte a les necessitats futures, però la seguretat i la protecció de la informació no són tan conegudes per a qui contracta aquest tipus de serveis.

La jornada “Cloud Computing i protecció de la informació” vol donar un repàs a la normativa vigent a la UE i, a continuació, conèixer les responsabilitats dels que intervenen en l’administració de la informació en el NÚVOL: les empreses proveïdores de serveis i les pròpies empreses que els contracten.

Per a inscripcions cliqueu aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: