Horitzó 2020: impuls de la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa

 

La Comissió Europea ha presentat una sèrie de mesures destinades a impulsar la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa. Es tracta d’Horitzó 2020, un programa dotat amb 80.000M€ per a inversions en recerca i innovació a partir de 2014.

 Horitzó 2020 reuneix per primer cop en un únic programa tot el finançament de les activitats de recerca i innovació dela UE. Se centra en convertir els avenços científics en productes i serveis innovadors que facilitin oportunitats comercials. Al mateix temps simplifica la normativa i els procediments per atreure a més investigadors destacats i empreses innovadores.

La proposta centra els seus fons en tres objectius fonamentals:

• donar suport a la posició dela UE com a líder mundial en matèria de ciència a través d’un pressupost específic de 24.600M€

• contribuir a garantir el lideratge industrial en innovació gràcies a un pressupost de 17.900M€, que inclourà una important inversió de 13.700M€ en tecnologies crucials, així com un major accés al capital i suport a PIME

• Destinar 31.700M€ a abordar les principals preocupacions dels europeus en sis temes: salut, canvis demogràfics i benestar; seguretat alimentària, agricultura sostenible, recerca marina i marítima i bioeconomia; energia segura, neta i eficient; transport intel.ligent, ecològic i integrat; acció pel clima, eficiència en l’ús dels recursos i matèries primeres, i societats integrades, innovadores i segures.

La Comissió Europea també ha presentat una agenda estratègica d’innovació per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET) europeu, que rebrà 2.800M€ de finançament en el marc del programa Horitzó 2020.

Comissió Europea

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: