Primera Jornada Internacional pel Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social

l

La “Primera Jornada Internacional pel Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social”, organitzada per la Iniciativa pel Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social (IFIES), se celebrarà a Barcelona el proper 7 de novembre.

L’IFIES aplega un conjunt d’entitats financeres, inversors privats, consultors, emprenedors i empresaris socials amb l’objectiu d’afavorir un espai permanent de reflexió, coneixement i cooperació en un àmbit com el del finançament de l’emprenedoria, l’empresa i la innovació social. Aquesta iniciativa neix al marc del Programa de Suport a l’Emprenedoria Social que promou la Generalitat de Catalunya amb el suport del Fons Social Europeu.

En moments on sembla que l’aportació de recursos públics per atendre determinades demandes socials, haurà de disminuir, pren força la figura de l’emprenedor social, que vol i pot aportar solucions a aquestes necessitats. A la societat catalana hi ha moltes i bones iniciatives en l’àmbit de l’emprenedoria social que necessiten un finançament per iniciar la seva activitat o per fer-la créixer. 

És important conèixer experiències i casos d’èxit, d’aquí i d’arreu, reflexionar sobre les dificultats que troben les persones emprenedores socials per accedir a finançament i pensar quins incentius podrien facilitar aquest accés, que fes possible l’èxit i l’escalabilitat de les seves iniciatives. 

Els objectius de la Jornada són:

– Mostrar exemples de finançament d’empreses socials: com s’ho han fet per començar o per fer créixer la seva activitat.
– Conèixer experiències exitoses a països veïns que puguin resultar inspiradores.
– Identificar les preocupacions dels inversors i els possibles incentius que podrien afavorir la creació d’instruments d’ inversió. 

L’estructura de la jornada preveu dues sessions plenàries i tres tallers en paral·lel (caldrà fer la tria a l’hora de fer les inscripcions):

-Taller “Fem néixer iniciatives d’emprenedoria social”: Coneguem iniciatives de finançament que han permís l’inici de l’activitat. 
-Taller “Fem créixer les empreses socials”: Coneguem instruments que han possibilitat el creixement o expansió.
– Taller “Barreres i incentius a la inversió en emprenedoria social”: Coneguem experiències sobre les dificultats per a inversors i emprenedors, vegem l’experiència dels fons solidaris de França.

Les inscripcions es poden fer a: emprenedoriasocial@emprenedoriasocial.cat

La Jornada es celebrarà el proper 7 de novembre, a Barcelona, a la seu del Departament d’Economia i Coneixement a la Gran Via de les Corts Catalanes, 639; de 9:30 a 14:00.

Font: Butlletí Persones Emprenedores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: