Barcelona acull el 34è Congrés de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular

 

Des del dia 5 i fins el proper 8 de setembre Barcelona acull el 34è Congrés de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM), que serà inaugurat avui, 6 de setembre, a les 11 hores, per la ministra de Ciència i Innovació Cristina Garmendia, acompanyada de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de la SEBBM, Miguel Ángel de la Rosa, la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell i el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joaquín Ariño, president del Comitè Organitzador. El congrés se celebra al Palau de Congressos de Barcelona i compta amb la participació de prop de mil investigadors.

La SEBBM és la major societat científica a Espanya i el seu congrés un dels esdeveniments més rellevants en el camp de biologia. El congrés d’aquest any, amb més de 200 ponències i 500 pòsters, manté l’esquema d’anys anteriors de tres sessions simultànies de simposis, però ha associat a cadascuna d’elles una conferència plenària, impartida per ponents d’alt nivell nacional i internacional. El primer simposi, “Bioquímica i Biologia Molecular del Càncer”, presentarà els últims avanços en l’estudi de gens supressors tumorals i oncògens. El segon estarà dedicat a la “Senyalització Cel·lular” en diversos models d’investigació -bacteris, llevats, vegetals, Drosophila i mamífers-. El tercer, “L’Univers de les Proteïnes: Estructura i Dinàmica”, estudiarà les noves tecnologies per a l’anàlisi massiva de genomes i proteomes i per a la visualització d’estructures moleculars i ultramoleculars.

Entre els científics de renom que hi participen figuren Philip Cohen (MRC, University of Dundee), que impartirà la conferència inaugural, Richard Marais (Cancer Research UK), Michael Hall (Biozentrum, Universität Basel), Tom Blundell (University of Cambridge), Luis Serrano (Centre de Regulació Genòmica, Barcelona) i altres prestigiosos investigadors. La Conferència L’Oréal, específicament dedicada a dones amb una brillant trajectòria científica, serà impartida per Elisa Izaurralde (Max-Planck-Institute). Les conferències Niemeyer i Leloir, com és habitual, seran impartides per destacats investigadors procedents de Xile i Argentina, en aquest cas pels professors Martín Montecino (Universidad Andrés Bell, Santiago de Xile) i Hugo D. Luján (Universidad Católica de Córdoba), respectivament.

El congrés acollirà activitats ja consolidades, com el curs Iniciació a la Investigació en Bioquímica i Biologia Molecular, el Fòrum de l’Emprenedor i les reunions dels diversos grups de la SEBBM. Amb la denominació Bioquímica a la ciutat, se celebraran taules rodones entorn dels usos i debats de la modificació genètica de plantes i animals i sobre bioquímica i cuina. Dues taules rodones més analitzaran l’oportunitat que ha suposat l’Any Internacional de la Química per a la divulgació de la ciència i l’avaluació de l’activitat científica. En paral·lel a aquestes activitats, es desenvoluparà la presentació de panells i l’exposició de novetats comercials.

Durant el congrés es lliuraran també el Premi Izasa-Werfen a un jove investigador, el Premi Promega Biotech Ibèrica al millor treball realitzat a Espanya i publicat l’any 2010, el Premi José Tormo de Biologia Estructural, el Premi al millor projecte emprenedor en Biotecnologia d’un jove investigador -dins del Fòrum de l’Emprenedor i patrocinat per ASEBIO, Genoma Espanya, SEBiot i la SEBBM-, el Premi Eppendorf a la millor imatge científica de l’any, el Premi Roche al millor pòster i el premio EACR al millor pòster sobre càncer.

La 34ª edició de congrés de la SEBBM ha estat organitzada per investigadors de la següents institucions: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Consell Superior d’Investigacions Científiques.

34è Congrés de Bioquímica i Biologia Molecular
http://www.sebbmbcn2011.com/

Font: UAB

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: