Reunió de dones europees en Matemàtiques

  

Des d’avui fins al divendres 9 de setembre, el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) de la UAB acull la 15a reunió general de dones europees en Matemàtiques (European Women in Mathematics EWM), amb el suport de la Foundation Compositio Mathematica i el Ministerio de Educación. La professora Gina Rippon, de la Aston University (Anglaterra), oferirà dijous la conferència “Sex, Maths and the Brain”.

La principal conferenciant d’aquesta edició serà la professora Karen Vogtmann, de la Universitat de Cornell, anomenada per la Societat Europea de Matmàtiques “EMS-lecturer 2011”. També hi participaran, entre d’altres, Pilar Bayer (Universitat de Barcelona); Annette Huber-Klawitter (Friburg Universität); Laure Saint-Raymond (Universitat París VI); Caroline Series (University of Warwick); Catharina Stroppel (Universitat de Bonn); Susanna Terracini (Università di Milano Bicocca); Corinna Ulcigrai (University of Bristol) i Gina Rippon (Aston University, Birmingham). Aquesta última oferirà dijous, a les 17h, al Centre de Recerca Matemàtica (Facultat de Ciències de la UAB), la presentació “Sex, Maths and the Brain”.

Al llarg de més de 20 anys, l’EWM ha organitzat conferències biennals amb la intenció d’esdevenir un focus important de l’activitat de l’EWM, i en particular per donar suport a joves dones matemàtiques. Els ponents d’aquestes reunions són dones, encara que els homes són molt benvinguts a unir-se a l’audiència a participar. Les ponències tracten de temes de recerca matemàtica d’avantguarda presentats a una audiència amb coneixements matemàtics d’especialitats molt diferents.

El 2008, la Societat Europea de Matemàtiques (EMS) i l’EWM van establir conjuntament un Comitè Científic, format per les principals dones matemàtiques a nivell internacional, per proporcionar assessorament sobre qüestions científiques relacionades amb les dones i les matemàtiques, tot incloent el programa científic de les reunions biennals de l’associació. La darrera trobada va tenir lloc a Novi Sad (Sèrbia) l’any 2009, i l’anterior a Cambridge (Anglaterra) el 2007.

L’EWM és una associació internacional de dones que treballen en el camp de les matemàtiques i els seus objectius són encoratjar les dones a estudiar matemàtiques; donar suport a les dones en les seves carreres; proporcionar un lloc de trobada per a persones d’idees afins; promoure la comunicació científica; cooperar amb grups i organitzacions amb objectius similars; i recopilar i proporcionar informació sobre les dones en les matemàtiques. L’associació té un lloc web (www.europeanwomeninmaths.org), publica un butlletí anual, i proporciona una xarxa de correu electrònic que connecta els seus membres.

Programa de conferències:
www.tinyurl.com/4yq2gfj 

Font: UAB

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: