Terrassa és distingida “Ciudad de la Ciencia y la Innovación”

 

Es tracta d’un reconeixement que atorga el “Ministerio de Ciencia e Innovación” a aquells ajuntaments que han realitzat un esforç per a potenciar el coneixement i les infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials, propiciant el canvi cap a un model econòmic sostenible. 

A aquesta convocatòria 2010, l’atorgament del distintiu ha estat vinculat als projectes innovadors que han obtingut finançament a càrrec del “Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local 2010”.

Terrassa ha finançat aquest any un total de 34 projectes innovadors amb càrrec als FEOSL, 23 dels quals són innovadors. A més a més, la ciutat compta amb el Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, el potencial universitari, el potent i variat teixit empresarial i un partenariat públic i privat i un teixit social implicat.

Les ciutats que obtinguin el distintiu (30 a tota Espanya, 10 de les quals per a municipis de més de 100.000 habitants) passaran a formar part de la Xarxa INNPULO que agrupa als municipis guardonats. 

Els beneficis que comportarà el distintiu seran: 

–         Autorització per a l’ús de la distinció en la comunicació i promoció de la ciutat, a nivell nacional i internacional.

–         Impuls de projectes col·laboratius entre els municipis que s’integrin a la Xarxa de ciutats de la “Ciencia y la Innovación”.

–         Integració de la Xarxa com a entitat referent dins del Grup de treball MICINN-MITYC sobre turisme científic.

–         Promoció internacional de les Ciutats de la Ciència i la Innovació en esdeveniments internacionals relacionats amb I+D+i i el desenvolupament basat en el coneixement.

–         Consideració preferent d’aquestes ciutats per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques de titularitat o participació estatal.

–         Priorització d’aquestes ciutats com a llocs preferents per a organitzar reunions del departament amb les Comunitats Autònomes i d’altres agents del sistema de I+D, així com per a la celebració de congressos i seminaris dels seus Organismes Públics d’Investigació.

Mes informació: nota de premsa del MICINN

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: