Prentació de les tres primeres Comunitats del Coneixement i la Innovació a Barcelona

 

Els dies 2 i 3 de juny va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona l’acte de presentació de les tres Comunitats del Coneixement i la Innovació, (KIC – Knowledge and Innovation Communities) aprovades per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET). L’acte ha estat organitzat amb motiu de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europa i ha comptat amb el suport de la Secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

A la sessió inaugural van intervenir la comissària responsable d’educació, cultura, joventut i multilingüisme, Androula Vassiliou, el president de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, Martin Schuurmans, la directora general adjunta de la DG Empresa i Industria de la Comissió Europea, Françoise Le Bail, el director de la DG Recerca de la Comissió Europea, Theodius Lennon, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat pel secretari per a la Unió Europea, Albert Moreno, i per part del Ministeri de Ciència i Innovació, Juan Tomás Hernani.

Les tres KIC neixen amb l’objectiu de crear partenariats a escala europea per fomentar la recerca i la innovació en matèria de canvi climàtic, energies sostenibles i tecnologies de la informació i la comunicació respectivament. La KIC sobre energies sostenibles “Innoenergy” compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ESADE, diferents centres de recerca, com l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), i empreses del sector energètic de Catalunya, entre d’altres entitats europees.

Recordem que l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de fomentar l’excel·lència en matèria d’ensenyament superior, recerca i innovació a la Unió Europea.

Font: Butlletí de notícies de la UE

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: