El sector de les energies solar i eòlica es dóna cita a l’ETSEIAT

La jornada SUNWIND 2010, organitzada pel grup de Tecnologia de Fabricació de la UPC al Campus de Terrassa, aplegarà investigadors de referència internacional de la UPC en l’àmbit de les energies renovables i responsables de les empreses més importants d’aquest sector. Aquesta jornada s’emmarca dins l’European Solar Days i del Global Wind Day.

El proper dia 19 de maig, d’11 hores a 12.45 hores, a l’ETSEIAT, c/Colom, núm. 11, Terrassa, cinc empreses del sector de les energies renovables i tres grups de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) exposaran les darreres tendències i les línies de futur a curt i mitjà terminis en el desenvolupament de projectes i tecnologia relacionada amb les energies solar i eòlica. Serà durant a jornada SUNWIND 2010, que s’organitza a l’ETSEIAT.

Del sector empresarial participaran Marta Pahisa, directora de la fundació TERRA, que explicarà “La campanya de la guerrilla solar”; Pep Taché, director de nous desenvolupaments de l’empresa ANORTEC, que explicarà “les dificultats per fer realitat els somnis” en l’àmbit de les energies renovables; Gorka Martin, enginyer de projectes de SENER, que explicarà els projectes d’aquesta empresa d’enginyeria en energia termosolar; Ramon Carbonell, president d’EOLICATT, que presentarà algunes aportacions en enginyeria eòlica; Jordi Ribatallada, cap de la unitat d’equips i automatitzacions i mecatrònica de la fundació ASACAMM, que presentarà la mecanització amb un robot d’una pala miniaerogeneradora.

Per part de la UPC, intervindrà Pedro Rodríguez, un dels coordinadors internacionals del VESTAS Power Programme i director del grup de Sistemes Elèctrics d’Energia Renovable (SEER) del Campus de la UPC a Terrassa. Rodríguez explicarà les línies bàsiques del programa de recerca en energia eòlica VESTAS Power Programme. També hi participarà Manel Sòria, investigador del Centre de Transferència de la Calor (CTTC) del Campus de la UPC a Terrassa. La seva presentació versarà sobre recerca en energia solar-tèrmica. Finalment, tancarà la sessió José Antonio Ortiz, investigador del Grup de Tecnologia de Fabricació de la UPC al Campus de Terrassa i organitzador de la jornada, que explicarà el projecte TASV_VERD.

La jornada SUNWIND 2010 es durà a terme en el marc de l’European Solar Days i del Global Wind Day, events organitzats per la UE i la European Wind Energy Associaton respectivament

Més informació a:
www.solardays.eu
www.globalwindday.org/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: