V curs d’estiu sobre la Unió Europea

La Regidoria de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa organitza el V Curs d’Estiu sobre la Unió Europea. Aquest curs, gratuït i obert a tota la ciutadania, es durà a terme els dies 29 de juny, 6, 13, i 20 de juliol de 2010 a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1) de 18:30 a 20:00 hores.

En acabar aquest curs es lliurarà un certificat d’assistència atorgat per l’Ajuntament de Terrassa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona als inscrits que acreditin un mínim d’assistència a tres de les quatre sessions.

Aquest any 2010 és l’Any Europeu de la Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, i és també l’any en què la recent entrada en vigor del Tractat de Lisboa haurà de dotar la Unió Europea del marc institucional i dels mètodes de treball que li han de permetre encarar amb èxit els importants reptes que aquest té plantejats com són: la recuperació econòmica, la lluita contra el canvi climàtic i la integració i cohesió social. Dins d’aquest context històric, s’ha desenvolupat la Presidència semestral del Consell de la Unió Europea del govern espanyol, la qual s’havia fixat com a un dels seus objectius estratègics la voluntat de liderar la nova Europa del Tractat de Lisboa, tot destacant la necessitat de l’autonomia regional i local. Seguint aquesta línia, l’ambaixador de la Secretaria d’Estat per a la UE, el Sr. Carlos Carnero, ja va destacar a la sessió descentralitzada de la Cimera Europea de Governs Locals que va tenir lloc a la nostra ciutat el mes de febrer, que “plantejar la construcció europea sense la participació dels governs locals no té sentit”.

En aquest context, la cinquena edició del curs d’estiu sobre la Unió Europea se centra en analitzar com l’aplicació del Tractat de Lisboa pot influir en l’avenç de la Unió Europea, i en mostrar-nos contribucions d’experiències d’altres ciutats i actors pel que fa a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

El curs serà inaugurat el dimarts 29 de juny de 2010 pel tinent d’alcalde delegat en Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa, Manuel Pérez.

Per a més informació consulteu el Triptic del curs UE 2010[1]

Inscripcions a internacional@terrassa.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: