Conferència: Les conseqüències de la deslocalització d’empreses a l’economia dels Estats Units.

El proper dimecres dia 17 de març, a les 11 hores, tindrà lloc a l’Edifici Gaia del Campus UPC a Terrassa (Rambla Sant Nebridi – Terrassa), la conferència en anglès: Les conseqüències de la deslocalització d’empreses a l’economia dels Estats Units.

Segons un estudi del professor Janos Gertler, la deslocalització d’empreses als EE.UU, tot i ser una avantatge per a les companyies, està ferint de manera global l’economia americana. El professor Gertler, de la George Mason University (Washington), convidat pel professor de la UPC Joseba Quevedo, explicarà dins del marc de ‘Worldwidecampus’, com aquesta deslocalització produeix un desequilibri entre producció domèstica i consum, que altera la balança comercial dels EE.UU.

L’ Offshoring o outsourcing internacional és la subcontractació de processos de negocis d’un país a un altre amb l’objectiu d’obtenir costos més baixos o mà d’obra barata. Inclou processos com producció, manufactura, serveis, i fins i tot recerca, desenvolupament i innovació. Moltes empreses nordamericanes s’estan ubicant a altres països i estan deixant de produir als EE.UU. A aquest procés el segueix la recontractació dels treballadors acomiadats per altres companyies, amb l’objectiu de millorar la producció per al consum domèstic i/o l’exportació.

El professor Janos Gertler, de la Universitat George Mason (Washington), presentarà un anàlisi matemàtic dels efectes d’aquests processos sobre els balanços de personal, corporatius, governamentals i estrangers.

Janos Gertler
El professor Janos Gertler és hongarès de naixement i ha desenvolupat tota la seva trajectòria acadèmica als Estats Units. Va ser professor visitant a la Case Western Reserve University i a la New York Polytechnic University. L’any 1985 va ingressar a la George Mason University com a professor d’enginyeria elèctrica i Informática. Es membre de la International Federation of Automatic Control (IFAC) i de l’Associació Internacional d’Enginyeria Electrònica (IEEE). És Autor de més 170 articles i els seu camp d’interès és el control d’ordinadors i el seguiment de processos d’enginyeria, incloent programació d’alt nivell, sistemes d’identificació, detecció de fallades i diagnosi. Va guanyar l’any 2004 l’Outstanding Research Faculty Award a l’IT&E. Actualment es dedica a la recerca en temes relacionats amb l’economia, la seva gran afició.

Es prega confirmació d’assistència a efectes organitzatius a l’e-mail: recerca.terrassa@ct.upc.edu També es pot assistir-hi sense realitzar la confirmació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: