Conferència – col·loqui: “El paper dels municipis i la societat civil d’Europa davant el repte del Canvi Climàtic”.

El servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa i el Consell Català del Moviment Europeu organitzen la conferència – col·loqui: “El paper dels municipis i la societat civil d’Europa davant el repte de Canvi Climàtic”, que tindrà lloc el proper dijous, dia 18 de març, a les 19 hores, a la a la Sala d’Actes del Diari de Terrassa (C/de Vinyals, núm. 61 – Terrassa).

L’assistència és gratuïta però les places són limitades. Es prega confirmació d’assistència a: internacional@terrassa.cat.

Agenda de l’acte:

Inauguració institucional: Molt Hble. Sr. Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i Il·lm. Sr. Pere Navarro, alcalde de Terrassa.

Taula rodona:

Presenta i modera: Sr. Màrius Massallé, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa

Intervenen:

Sr. Ramon Rabella Pujol, Cap de l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
Sra. Susana Borràs, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i experta en canvi climàtic.
Sr. Arnau Queralt, vicepresident del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) i assessor en desenvolupament sostenible.
Sr. Josep Xercavins, membre de l’IS.UPC – Institut de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Torn de preguntes

Cloenda: Sr. Manuel Pérez, Regidor de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa

Motiu:

Al mes de desembre de 2009, Copenhaguen va acollir la cimera mundial on s’havien de discutir i acordar nous compromisos a escala internacional en matèria de reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle a partir de l’any 2012 (quan deixarà de ser vigent el protocol de Kyoto).

Uns mesos després, i a l’espera del que passi en properes cimeres, és important fer balanç dels resultats de Copenhaguen i analitzar els reptes i les oportunitats que plantegen a les institucions internacionals i als governs estatals i regionals, però especialment als municipis i a la societat civil.

Els governs locals, els agents econòmics i el conjunt de la ciutadania, en aquest sentit, són i han estat cridats a ser de cara al futur agents actius en la reducció de les emissions amb efecte d’hivernacle i en el disseny d’estratègies d’adaptació als potencials impactes del canvi climàtic.

Aquesta sessió té lloc en ple període de Presidència de la Unió Europea per part de l’Estat espanyol, la qual té com un dels seus temes prioritaris el canvi climàtic.
 
L’objectiu de l’activitat és posar de relleu el lideratge de la Unió Europea en la lluita contra el canvi climàtic i el paper fonamental dels ens locals i la societat civil per fer front a aquest fenomen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: