L’ERC concedeix 10 Starting Grants a joves investigadors i investigadores de Catalunya

erc-logo

El Consell Europeu de Recerca (ERC, en anglès) ha resolt la segona convocatòria de les Starting Independent Researcher Grants, que financen un total de 238 projectes a tota la Unió Europea. A l’Estat espanyol n’ha seleccionat 18, deu dels quals corresponen a personal investigador que treballa en universitats i centres de recerca de Catalunya.

Aquest ajut, dotat amb una mitjana d‘1,4 milions d’euros per projecte, té com a objectiu impulsar projectes de recerca desenvolupats per personal investigador de fins a 40 anys en l’àmbit de la Unió Europea. La llista de les Starting Grants concedides aquest any està encapçalada per 43 investigadors que treballen en centres del Regne Unit, 31 a França i 28 a Alemanya.

En l’edició d’enguany Catalunya es torna a situar per sobre de la mitjana europea i capta més de la meitat de les distincions de tot l’Estat espanyol. Cal destacar la rellevància que han pres els projectes en ciències socials i humanitats, que han rebut quatre de les concessions.

El personal investigador de Catalunya guardonat és: Anna Alberni (UdG), Marino Arroyo (UPC), Mario Cáceres (UAB), Miquel Costas (UdG), Albert Esteve (CED), Gino A. Gancia (CREI), Nicola Gennaioli (CREI), Emilio Palomares (ICIQ), Xavier Trepat (UB) i Licia Verde (ICE).

Consell Europeu de la Recerca

Font: Recercat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: