“Tercer encuentro de ciudades iberocamericanas por la sostenibilidad” i II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat

untitled

Terrassa torna a ser capital de la sostenibilitat gràcies a dos importants esdeveniments: el ‘Tercer encuentro de ciudades iberocamericanas por la sostenibilidad’ i el II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat, organitzats per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i l’Observatori de la Sostenibilitat d’Espanya.

L’EUETIT de la UPC acollirà a representants de 30 països de tot el món i prop de 100 ponències. Durant aquestes jornades es presentarà el nou Institut de la Sostenibilitat de la UPC.

El “Tercer encuentro de ciudades iberocamericanas por la sostenibilidad” tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre a l’EUETIT (c/Colom, núm.1-Terrassa).

El II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat tindrà lloc els dies 5 i 6 de novembre, també a l’EUETIT.

Els dia 3 i 4 de novembre 60 representants de petites i mitjanes ciutats de la pràctica totalitat dels països iberoamericans es trobaran al ‘Tercer encuentro de ciudades iberocamericanas por la sostenibilidad’. L’objectiu de la trobada és conèixer com s’enfronten aquestes ciutats al repte de la sostenibilitat en un marc de crisi mundial. El dia 4 de novembre, a les 18h, en el marc de l’acte de cloenda de la trobada i de benvinguda dels congressistes del II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat, es presentarà oficialment el nou Institut de la Sostenibilitat de la UPC, amb la intervenció del director d’aquest institut, Albert Cuchí.

El congrés de referència internacional

 

Un total de 160 congressistes inscrits, prop de 100 ponències, 26 països d’arreu del món i la trobada d’observatoris de la sostenibilitat són els actius que fan del II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat la referència internacional en l’estudi de la sostenibilitat. El Congrés, que tindrà lloc durant els dies 5 i 6 de novembre a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT), aportarà importants novetats respecte a la com mesurar i avaluar la sostenibilitat . Segons els organitzadors, “la transició cap a una societat sostenible precisarà de potents metodologies i eines que permetin avaluar des d’una visió integradora la realitat i la possibilitat de posar en marxa determinades accions, i que ajuden a prendre les decisions adequades.”

Gilberto Gallopin, referent internacional

 

El 5 de novembre, a les 9,15h, s’inaugurarà oficialment el congrés. Assistiran el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Màrius Masallé; el secretari general de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Eduard Pallejà; del Comissionat per al desenvolupament sostenible de la UPC, Miquel Barceló, i del coordinador general del congrés, Enric Carrera.
A les 10,15h. Gilberto Gallopin impartirà la conferència inaugural titulada ‘El desarrollo sostenible: desafíos a la ciencia y a la tecnologia’. Giberto Gallopin, doctorat en ecologia a la Universitat de Cornell, és un científic argentí de referència mundial en l’àrea de l’estudi de la sostenibilitat. Autor de més de 150 publicacions, Gallopin ha dirigit, entre altres institucions i projectes, el Stockholm Environment Institute o el Programa de Manejo de Tierras del Centro Internacional de Agricultura Tropical, i és fellow de l’International Institute for Sustainable Development (IISD), del Canadà. Actualment, treballa com a investigador independent.

Ponències a destacar

 

De les 94 ponències del congrés destaquen la que realitzarà Xavier González, que se centrarà en els deu anys d’avaluació de la sostebilitat a Euskadi (el dia 5 a les 14,50h); la que oferirà G. Olivar, que explicarà un mètode de modelització de la sostenibillitat a través de xarxes complexes (dia 5 a les 15,10h), així com la de J.P. Londoño, que presentarà una modelització d’amenaces naturals en entorns urbans (dia 5 a les 18,20h). Fialment, també destaca la intervenció de H. Koeler, que presentarà una base de dades informàtica per a la planificació sostenible de regions urbanes.

Organitzadors

El II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat l’organitza la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC; l’Observatori de la Sostenibilitat d’Espanya; el Consell Assessor de per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya; Foment del Treball Nacional i l’Ajuntament de Terrassa.

Programes complerts i més informació

II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat
http://icsmm09.upc.edu/es
‘Tercer encuentro de ciudades iberocamericanas por la sostenibilidad’ http://www.encuentro.upc.edu/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: