Barcelona, seu del primer European Innovation Festival

untitled

Barcelona ha estat escollida, a iniciativa de BCD, per fer el tret de sortida dels European Innovation Festivals, un projecte impulsat per la Comissió Europea emmarcat en la iniciativa PRO INNO Europe, que té com a objectiu promoure i estimular l’excel·lència i la innovació a diverses regions europees.

La capital catalana obrirà foc del 22 d’octubre al 22 de novembre amb el Innovation Festival Barcelona (IF Barcelona), organitzat per BCD, el primer dels sis esdeveniments que acolliran diverses ciutats europees des d’ara i fins l’any 2011. Durant el transcurs d’aquest projecte ciutats com Milà (Itàlia), Lisboa (Portugal), Tallin (Estònia), Vilnius (Lituània) i Kortrijk (Bèlgica) prendran el relleu de Barcelona per tal de potenciar el seu perfil internacional com a ciutats creatives i innovadores.

Amb el repte d’estimular la creativitat, la innovació i l’atracció de talent, IF Barcelona inclou un programa d’activitats que vol demostrar que la creativitat i la innovació donen resposta a les necessitats i reptes actuals de la nostra societat, tot destacant el paper primordial del disseny com a impulsor de la innovació.

Per aconseguir-ho, Barcelona acollirà durant tot un mes diverses activitats, exposicions, conferències, tallers, congressos, premis o itineraris, que han d’apropar la creativitat i la innovació a un ampli ventall de públics. Es tracta d’implicar i sensibilitzar la ciutadania en general, així com a empreses, emprenedors i entitats públiques, del fonamental paper que juguen la creativitat, el disseny i la innovació en el desenvolupament i el progrés de la societat, així com per a la competitivitat de les empreses i l’economia.

A la iniciativa s’hi sumen la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i ACC1Ó, entitats que donen suport a BCD, així com 22@Barcelona i Barcelona Activa, organitzant activitats específiques pel IF Barcelona, com ara els Tallers de creativitat per a joves, o incloent esdeveniments com el Fòrum InterACC1Ó o el Premi Cambra a la Gestió del Disseny.

D’altra banda, cal destacar que agents del món del disseny, la creativitat i la innovació, culturals, empresarials o professionals, organitzen activitats paral·leles que se sumaran a la iniciativa per tal d’ampliar l’abast i el ressò de l’IF Barcelona.

L’elecció de Barcelona com a ciutat organitzadora d’un dels sis Innovation Festivals i com a seu inaugural del projecte, es fruït de la candidatura presentada per BCD a la Comissió Europea, la qual va ser escollida juntament amb les altres cinc ciutats participants. A més d’organitzar IF Barcelona, BCD serà partner d’aquest projecte europeu fins l’any 2011.

Font: www.ifbarcelona.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: