Cicle de Conferències en el marc de l’Any Internacional de l’Astronomia

images

Aquest Cicle de Conferències, organitzat per Universitat i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de la UPC, pretén contribuir a la difusió del coneixement del nostre Cosmos i promoure la participació ciutadana en el debat científic i tecnològic per tal de millorar el diàleg ciència-tecnologia-societat.

L’any 1609, Galileu Galilei va utilitzar per primera vegada el telescopi amb finalitat astronòmica. Va ser el començament d’una historia extraordinària que en els nostres dies encara continua. Amb l’objectiu de commemorar el quart centenari d’aquesta efemèrides, la Unión Astronómica Internacional, amb el recolzament de la UNESCO i de la ONU, va aprovar la declaració de l’any 2009, com a Any Internacional de l’Astronomia (IYA2009). www.iaa.es/IYA09.

L’any Internacional de l’Astronomia 2009 és un projecte global amb l’objectiu d’ajudar als ciutadans del món a redescobrir el seu lloc en l’Univers mitjançant la contemplació del cel, una experiència que transmetrà un sentiment personal de fascinació i descobriment.

L’Univers és patrimoni de tothom, i tothom tenim dret no sols a gaudir de l’observació de cels foscos i lliures de contaminació lumínica supèrflua, sinó a participar col·lectivament i individualment del seu coneixement mitjançant els descobriments científics i avanços tecnològics que dia rere dia es produeixen.

“Som pols d’estrelles” és més que una bonica frase: som literalment part de l’Univers en què habitem i estem constituïts dels seus elements. L’oxigen que respirem i el carboni que ens composa, com tots els elements químics de la taula periòdica, varen ser produïts en l’interior de les estrelles; les mateixes estrelles que en nits nítides podem observar en els foscos cels del planeta Terra.

Tot i que la destinatària fonamental del projecte U4: “Una universitat, un Univers” és la comunitat universitària, aquest cicle de conferencies té un nivell adient par a ser accessibles al públic general interessat en aquest tema.

Cicle de conferències:

  • 1 d’octubre: “Lents gravitacionals; les ulleres de l’Univers”. Ponent: Rosa M. Ros Ferre.
  • 13 d’octubre: “Pirotècnica còsmica: del Big Bang a les supernovas”. Ponent: Jordi José Pont.
  • 22 d’octubre: “El cas Plutò”. Ponent: Javier Castelo Torras.

Totes les conferències tindran lloc a les 19 hores a la Sala d’Actes de l’EUETIT, carrer Colom, núm. 1. Terrassa.

L’assistència és gratuïta però les places són limitades. S’agraeix confirmació d’assistència a: terrassauniversitat@terrassa.cat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: