L’IET comença a donar forma a les Comunitats de Coneixement i Innovació

Després d’haver començat les seves trobades a la seu de Budapest, l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET) comença a preparar els eixos principals de la seva activitat, entre els quals donar forma a les Comunitats de Coneixement i la Innovació (CCI, conegudes amb la sigla anglesa KICs). La Junta de Govern de l’IET emprendrà aviat el diàleg sobre una visió compartida a l’entorn de les CCI. 

La missió de l’IET és explorar l’excel·lència en l’educació de capacitat empresarial, recerca i negoci per a la innovació de primera classe a escala mundial. Per tal de fer operatiu l’IET, una primera prioritat per a la Junta de Govern és la selecció de les primeres dues o tres CCI abans de gener de 2010. Les CCI seran agrupacions amb un alt grau d’integració formades per empreses, universitats, instituts de recerca i centres de tecnologia que produiran models d’innovació nous i n’inspiraran d’altres per emulació. Es pretén, doncs, que esdevinguin nodes excel·lents d’una xarxa on la recerca, l’educació i la innovació es retroalimentin amb èxit. 

Per tant, és primordial una visió clara sobre la forma futura de les CCI perquè la iniciativa IET tingui un èxit durador i, també, per estimular la capacitat d’innovació d’Europa d’una manera sostenible. La Junta de Govern de l’IET es mostra convençuda que aquesta visió – així com la seva aplicació reeixida – només pot ser aconseguida mitjançant un diàleg significatiu i substancial amb tots els actors clau interessats i pertinents des del primer moment. 

El primer «Seminari IET» amb actors clau s’organitzarà aquest mes de novembre. Els propers passos d’aquest Institut de creació recent són:

– Abans de finals de 2009: Selecció i llançament de les primeres CCI. (Dins d’un període de divuit mesos d’ençà del nomenament de la Junta de Govern).

– Abans del 30 de juny de 2011: Lliurament d’un esborrany de l’Agenda d’Innovació Estratègica (AIE) per part de l’IET a la Comissió.

– Abans de finals de 2011: Lliurament per part de la Comissió del projecte d’AIE al Consell i Parlament Europeu.

Font: Butlletí de notícies de la UE editat per la Secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: