Josep Mª Gasol, investigador del buc Hespèrides, parla a l’ETSEIAT sobre l’Antàrtida

untitled

La conferència, emmarcada dins del Màster de Sostenibilitat de la UPC, tindrà lloc demà dia 18 de novembre a les 15.30 hores a l’ETSEIAT (C/Colom 11. Terrassa) sota el títol “Per què (encara) hi ha tants d’animals a l’Antàrtida?”. Gasol explicarà com es preveu el futur al continent gelat i com, la mà de l’home, està modificant el seu entorn natural.

La Càtedra UNESCO de la UPC de Sostenibilitat aprofita el marc del Màster de Sostenibilitat per generar ponts de coneixement teòrics entre la tecnologia i l’humanisme i per aplicar també projectes concrets. Per això, els responsables de la Càtedra conviden a professionals de reconegut prestigi que treballen en temàtiques pròpies de l’ampli espai de la sostenibilitat. D’aquesta manera apropa la reflexió, el debat i la crítica a l’estudiantat del Màster i al públic interessat.

Josep Mª Gasol
Josep Mª Gassol ha participat i liderat nombrosos projectes finançats per la Unió Europea i diferents Ministeris espanyols, com ara, estudis sobre el cicle del carboni al mar, el paper de la temperatura a l’Antàrtida, l’efecte del petroli del Prestige a les xarxes tròfiques aquàtiques, la diversitat de comunitats de microorganismes a la Mediterrània, al llac Tanganyika i als llacs de l’Antàrtida, etc. Al llarg de la seva carrera ha participat en 12 campanyes oceanogràfiques (Antàrtida, Àrtic, Mediterrani, Pacífic i Atlàntic).

En l’àmbit docent, ha impartit Microbiologia a la UAB, Ecologia al Postgrau de Tecnologia de l’aigua de la UPC i Ecologia Microbiana als programes de doctorat de la UB, la UPC, la Universitat de Cadis, la Universitat de Les Palmes de Gran Canària i la Universitat de Buenos Aires (Argentina).

Gasol ha publicat en revistes internacionals incloses al Science Citacion Index (SCI) i és editor de dues revistes internacionals i revisor per a 34 altres revistes internacionals. Així mateix, ha realitzat presentacions convidades, presidit sessions i format part de diversos comitès organitzadors en congressos internacionals.

La Càtedra UNESCO de la UPC de Sostenibilitat
La Càtedra UNESCO de la UPC de Sostenibilitat es va crear el maig de 1996 amb l’objectiu de desenvolupar un sistema integrat d’activitats de recerca, formació i difusió centrades en l’anàlisi de les relacions múltiples entre la sostenibilitat, la tecnologia i l’ humanisme. Durant aquests 12 anys, la Càtedra ha conformat un espai interdisciplinari, crític, reflexiu i obert per fomentar una tecnologia que contribueixi al desenvolupament sostenible del món, amb menys desequilibris i més diversitat. La Càtedra UNESCO de la UPC de Sostenibilitat té la seva seu a l’edifici de l’EUETIT.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: