ACC1Ó destinarà 107 milions d’euros al finançament de projectes d’R+D+i

El govern ha aprovat un acord que autoritza la creació d’una línia de finançament per a l’agència ACC1Ó CIDEM/COPCA, dotada amb 107 milions d’euros, que s’administraran i gestionaran a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i entitats financeres, amb l’objectiu de finançar projectes d’R+D+i realitzats per empreses a Catalunya.

 
Aquesta línia de finançament comptarà amb tres modalitats de préstec:

1.- Línia de finançament per a projectes estratègics conjunts de R+D: es tracta d ‘una línia de 10 M de €, de préstecs directes atorgats per ACC1Ó CIDEM/COPCA i formalitzats i gestionats per l’ICF, sense requeriment d’aval, però amb constitució de garanties sobre els actius materials i immaterials, com ara llicències, patents i contractes amb tercers, que resultin del desenvolupament dels projectes finançats amb aquests préstecs. Els projectes s’hauran de presentar de manera conjunta per agrupacions d’empreses i/o agents de l’entorn . Dins de l’agrupació hi ha d’haver necessàriament dues empreses privades no vinculades que desenvolupin el projecte i participin en el seu finançament.

2.- Línia de finançament per a projectes estratègics individuals de R+D: En aquests cas es tracta d’una línia de 40 M de €, de préstecs directes atorgats per ACC1Ó CIDEM/COPCA i formalitzats i gestionats per l’ICF, que comptin amb garantia suficient a criteri de l’ICF.

3.- Línia de finançament per a projectes de R+D+i : Es tracta d ‘una línia de 57 M de € de préstecs atorgats per entitats financeres en condicions preferents i que comportarà la signatura d’un conveni entre ACC1Ó CIDEM/COPCA, l’ICF i les entitats financeres col·laboradores per tal de definir la participació de cadascuna de les parts, el procediment per a l’atorgament dels préstecs i les condicions dels mateixos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: