Juan Hinestroza, creador de la roba bactericida i precursor de la nanotecnologia al sector tèxtil, visita l’INTEXTER de la UPC

Conferència: Dilluns 13 d’octubre, a les 10,30h a la Sala D’actes de l’INTEXTER (C/Colom 15. Terrassa). 

 

Juan Hinestroza, professor a la Universitat de Cornell (EE.UU), impartirà una conferència a l’INTEXTER de la UPC sobre l’aplicació de la nanotecnologia per aconseguir fibres multifuncionals. Aquest científic, nascut a Colòmbia, i que ha desenvolupat tota la seva carrera a diferents universitats nord-americanes, va aportar la tecnologia necessària per al disseny de la primera peça de roba antibacteriana i amb filtre químic.

Juan Hinestroza és doctor Enginyer Químic i professor a la Universitat de Cornell. La seva àrea d’investigació es centra en l’ús dels efectes electrostàtics a les fibres tèxtils, la creació de nanofibres tèxtils i el desenvolupament de les eines per aconseguir-ho. És autor d’una vintena d’articles a revistes de primer nivell internacional i ha dirigit 24 projectes de recerca per valor de més de 4 milions de dòlars, la major part d’ells relacionats amb la nanotecnologia.

Juan Hinestroza, que és membre de les principals associacions científiques nordamericanes, ha rebut recentment el premi de la societat nordamericana d’enginyers hispànics (SHPE), el de la National Science Foundation Career i el National Textile Center Humanitarian Award.

Més informació: UPC Campus Terrassa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: