El Govern invertirà 1.000 milions d’euros en la creació de campus d’excel·lència

Tal i com ens informa Barcelona Innova, el Ministeri de Ciència i Innovació vol incentivar la inversió privada a les universitats i crear campus d’excel·lència que reuneixin als millors investigadors, docents i alumnes. Segons els experts, introduir el mecenatge d’empreses privades als campus és l’única forma d’aconseguir un finançament suficient i complir els objectius fixats per al 2015 en matèria de recerca.

Per aconseguir aquesta inversió, la nova Llei de Ciència contempla opcions com un pla d’incentius fiscals o la contractació d’investigadors amb una normativa transparent que impulsi la col·laboració público-privada. Actualment només el 4% dels ingressos dels campus provenen de les empreses, una xifra menor que el 6% que s’invertia l’any 1994 i molt per sota d’altres països europeus com Holanda, el Regne Unit i Itàlia (10%) o del 20% de Corea i el 30% dels Estats Units.

D’altra banda, també es pretén impulsar els campus d’excel·lència formats per una o vàries universitats, instituts d’investigació, centres tecnològics i allotjament per als científics. “Ciutats del coneixement” a l’estil de Silicon Valley basades en l’especialització i l’excel•lència. L’Estat preveu invertir-hi 1.000 milions d’euros durant aquesta legislatura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: