Nova recomanació de la Comissió Europea sobre la propietat intel·lectual

El butlletí de la recerca a Catalunya, RECERCAT, ens informa que la Comissió Europea ha presentat una recomanació sobre la gestió de la propietat intel·lectual en les activitats de transferència de coneixements, amb l’objectiu d’ajudar les administracions, les universitats i els centres de recerca que desenvolupin directrius que permetin l’aprofitament dels resultats de la recerca finançada amb fons públics.

Aquest document ofereix un seguit de suggeriments generals, en què es destaca la importància de la transferència de coneixements com una acció bàsica per avançar en l’estratègia de Lisboa, i inclou un codi de pràctiques dividit en tres sèries de principis per a una política interna de la propietat intel·lectual; per a una política de transferència de coneixements; i per a la recerca en col·laboració o mitjançant contracte amb l’àmbit privat.

“Una gestió correcta de la propietat intel·lectual per part de les organitzacions de recerca públiques és bàsica per transferir coneixement a les empreses, per obtenir llicències per a noves tecnologies o per crear empreses derivades. Fer això a escala europea ofereix noves possibilitats. No ens podem permetre que invencions importants romanguin sense utilitzar-se a laboratoris o prestatgeries de biblioteques”, ha declarat el comissari de Ciència i Investigació, Janez Potočnik, en referir-se a la nova recomanació de la Comissió.

Més informació: Recomanació de la Comissió Europea sobre la propietat intel·lectual

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: